Jubileumjaar

In 2016 bestaan we 25 jaar. Het destijds opgerichte jongerenkoor is ontstaan omdat het jongerenkoor uit Nagele (JONA)te klein werd. De samenwerking tussen de parochies Nagele, Espel en Tollebeek was inmiddels een feit en van daaruit werd besloten om een nieuw koor te vormen uit de drie dorpen. Uiteraard met een professionele dirigente. Marian de Waal werd bereid gevonden en vanaf die tijd is zij nog steeds onze gewaardeerde, enthousiaste dirigente. De allereerste oefenavond vond plaats op 4 februari 1991. De benaming jongerenkoor is niet meer van toepassing, maar niettemin zingen we met heel veel enthousiasme en voelen we ons wel jong.
Vitale stemmen geven een heerlijke klank aan ons koor. Vanaf het eerste uur zijn er 8 koorleden die al 25 jaar aan het koor verbonden zijn. Bovendien hebben we een prachtig combo.
Voor het jubileumjaar is volop gebrainstormd. Ideeën genoeg. Er is al een voorlopige keuze gemaakt. In de loop van dit jaar zal steeds meer bekend worden van wat we gaan doen.
We gaan er een prachtig jaar van maken.
Blijf ons volgen op de website of op Facebook.

Het eerste uitje is een feit. Op zaterdagmiddag 13 februari om 17.00 uur vertrekken we vanuit Tollebeek met 39 koorleden richting Groningen. Helaas konden 6 leden vanwege ziekte of andere verplichtingen niet mee. Aangekomen in Groningen hebben we in Het Heerenhuis genoten van een theaterdiner. We hebben ontzettend genoten en veel gelachen van hilarisch cabaret waarbij veel koorleden op de hak genomen werden.

Voorafgaand aan de eerste oefenavond van het nieuwe seizoen hadden we een open podium. Elk koorlid mocht zich op een of andere manier presenteren. Sommige optredens waren hilarisch te noemen. Daarbij was de band Bald uitgenodigd. Het was een gezellig samenzijn zo na de zomervakantie. Iedereen had wat te eten en te drinken meegebracht en er werd gezellig gekletst en gedanst. Dank aan de familie Hein, die hun erf en schuur beschikbaar had gesteld.

De laatste zondag van november hebben we samen met Ernest Beuving en band een optreden in ’t Voorhuys te Emmeloord. We zijn al druk aan het oefenen. Het wordt gegarandeerd een fantastisch zondagmiddagmatinee.

En het matinee is inmiddels achter de rug. We hebben de laatste weken veel geoefend in de schuur van koorlid Wilma Bruinsma. Het podium nagebouwd, kubussen uitgezet. Het resultaat mocht er zijn op het podium in ’t Voorhuys. We vallen in een gat na al die extra oefensessies. Maar het was het allemaal waard. Mede dankzij de sponsoring van het Prins Bernard Cultuurfonds. Daar waren we ontzettend blij mee. Ik denk dat ik namens iedereen van het koor spreek als ik zeg: wat een leuke middag was het.

Als afsluiting van ons jubileumjaar gaan we eind maart 2017 met het koor een weekend naar Brabant. We zingen zaterdagavond in de kerk in Baarle Nassau, waar o.a. pastor Marita en deken Gerrit de scepter zwaaien, en zondagmorgen in de basiliek te Oudenbosch.

Het was een zonnig weekend op een prachtige groepsaccommodatie.
Zie voor een kleine impressie de foto’s en een filmpje onder Media.